191 stories
·
0 followers

EZ Residence / Reinach Mendonça Arquitetos Associados

1 Comment
© Guilherme Morelli © Guilherme Morelli
  • Architects: Reinach Mendonça Arquitetos Associados
  • Location: Bragança Paulista, SP, Brazil
  • Architect In Charge: Mariana Picolo
  • Authors: Henrique Reinach, Maurício Mendonça
  • Landscape : Raul Pereira Arquitetos Associados
  • Area: 1146.0 m2
  • Project Year: 2015
  • Photographs: Guilherme Morelli
  • Collaborators: Tony Chen, Victor Gonçalves, Camila Osele, Taís Vieira, Luena Vettorazzo Fernanda Almeida, Paula Leal, Raquel Gonçalves, Silvia Mori, Venâncio Alves, Guilherme Nakata, Lucas Ferreira, Lucas Pohl, Alessandra Musto, Caio Tritto, Nicholas Yano, Olivia Uliano.
  • Interior Design: Luiza Trench
  • Lightinig: Franco Associados
  • Structure: Benedicts Engenharia
  • Eletrical Engineer: Zamaro
  • Hydralical Engineer: Zamaro
  • Audio And Video: Oguri Audio e Video
  • Land Survey: Seteg
  • Construction: CPA Engenharia e Construções
© Guilherme Morelli © Guilherme Morelli

From the architect. The extensive brief was solved taking advantage of the spacious site, integrating spaces, connecting and turning both floors to the landscape. The main volume was placed merging with the view, respecting the natural site and ensuring the access to the street. Integration was the main concern of the project, both with nature and between spaces.

© Guilherme Morelli © Guilherme Morelli
© Guilherme Morelli © Guilherme Morelli

Thus, the union between living and dining room with a veranda, all in one single space where sliding glass door embedded into masonry walls, opening all social areas towards natural ventilation and illumination.

© Guilherme Morelli © Guilherme Morelli

The individual and social spaces are slightly separated, where social areas are on the ground floor and individual areas are on the first floor.

Ground Floor Plan Ground Floor Plan

The house is mainly built of masonry and concrete, but several materials are used creating a harmonious composition between textures.

© Guilherme Morelli © Guilherme Morelli
Read the whole story
Share this story
Delete
1 public comment
davebelt
24 days ago
reply
Beautiful
earth dimension c-138

Man Saves Wrong Number Break-Up Voicemail For Ten Years, Finally Uploads It

1 Share

This dude saved this voicemail for ten years before deciding to upload it to YouTube. Thank God, because Cassandra needs closure.

Read more at digg.com.

Watch more viral videos.

The post Man Saves Wrong Number Break-Up Voicemail For Ten Years, Finally Uploads It appeared first on The Interrobang.

Read the whole story
Share this story
Delete

House in Lauro de Freitas / Jamelo Arquitetura

1 Comment
© Vivi Spaco © Vivi Spaco
  • Architects: Jamelo Arquitetura
  • Location: Lauro de Freitas - Portão, Lauro de Freitas - BA, Brazil
  • Authors : Lorenz Meili, Giuliana Martini
  • Area: 78.0 m2
  • Project Year: 2016
  • Photographs: Vivi Spaco
  • Collaborators: Aline Ferrari, João Ribeiro da Fonseca
  • Trainees: Luiz Filipe Rampazio, Victor Macoppi
  • Constructor: MSA
  • Structure: Lajaman
© Vivi Spaco © Vivi Spaco

From the architect. We have a dear and long-time client who owns a house at Lauro de Freitas, a summer resort town near to Salvador, Bahia. He asked us to plan an independent annex to receive his family and friends.

© Vivi Spaco © Vivi Spaco

From the beginning the new building was designed as an autonomous unit without having a direct connection to the rest of the house. In addition, thanks to the external vertical circulation, the two floors of the annex can be accessed separately, enhancing the independency of the rooms.

© Vivi Spaco © Vivi Spaco
Ground Floor Plan Ground Floor Plan
© Vivi Spaco © Vivi Spaco

The corner lot, with 1,250sqm, located near to the beach is largely occupied by a generous and well-tended garden with many coconut trees. Preserving the existing vegetation was a requirement of the owners and therefore the only way to create additional construction space was the demolition of a small laundry. Thus, the location of the new building was defined.

The property has a sandy soil and therefore the structural engineers suggested a flat foundation. The ground floor was built with concrete bricks, the second floor is a metal frame covered by a flat prefabricated concrete slab. Over the roof an irrigated garden was installed. This decision aims to improve the construction’s thermal performance and an energy consumption reduction with HVAC, as the climate in the region is very hot.

© Vivi Spaco © Vivi Spaco
First floor plan First floor plan
© Vivi Spaco © Vivi Spaco

Sustainable and certified wood is highly appreciated by the owners and was used in many ways. The wood floor of the intermediate pavement is mounted over wood beams., the vertical “brise” surrounding the entire second floor is made with wood slats that protect the balcony from the sun and wood has also been used in the manufacture of all frames, furniture and other finishes.

Exploded structure Exploded structure

The space has achieved the expectations and due to its openness to the nature ended up becoming the owner's refuge.

© Vivi Spaco © Vivi Spaco
Read the whole story
Share this story
Delete
1 public comment
davebelt
42 days ago
reply
someday i want to have "buy an independent annex to recieve family and friends" kinda money
earth dimension c-138

Conservatives Blast Cancellation Of 'Last Man'

1 Comment

A number of conservative critics and media outlets — including Wisconsin Gov. Scott Walker — are accusing ABC of playing politics in prime time with the cancellation of the Tim Allen sitcom Last Man Standing. Allen's character is an outspoken conservative and a Christian who regularly talks up "traditional" American values.

Read the whole story
Share this story
Delete
1 public comment
davebelt
42 days ago
reply
This is some first rate culture-war bullshit. ABC would broadcast colorectal exam footage if it got ratings. LMS has burned through almost its entire writing staff _every single_ season - the idea that it got the ax as part of some kind of Disney "values" issue is indefensibly stupid.
earth dimension c-138

Modern Log Villa in Central Finland / Pluspuu Oy

1 Comment
© Samuli Miettinen    © Samuli Miettinen
  • Architects: Pluspuu Oy
  • Location: Finland
  • Architect In Charge: Esa Liesmäki
  • Area: 100.0 m2
  • Project Year: 2015
  • Photographs: Samuli Miettinen
  • Design Engineer: Mikko Kyläkoski
  • Interior Designer: Juho Pietarila
© Samuli Miettinen    © Samuli Miettinen

From the architect. Modern log villa in the beautiful lake landscape of Central Finland

The villa is constructed of 202 mm thick laminated timber logs with modern mitred corner joints.

© Samuli Miettinen    © Samuli Miettinen

It has a large window wall which opens up directly onto the beautiful lake landscape.

The house is built to withstand frosty winter temperatures of -30 °C from time to time.

© Samuli Miettinen    © Samuli Miettinen

Unlike in traditional log buildings, there are no overlaps or visible cross corners in the modern log construction.

Geothermal heat is used as a heat source – the heat is pumped out of a well drilled in the ground.

© Samuli Miettinen    © Samuli Miettinen

In the summer, the outside temperature may be higher than 30 degrees – cool air is then pumped from the ground into the building.

Ground  Floor Plan Ground Floor Plan

The 202 x 205 mm laminated timber log consists of three-layer glued pine – the hard heartwood always forms the outer layer. In Finland, logs are also used for constructing schools and kindergartens, for example, these days.

© Samuli Miettinen    © Samuli Miettinen

The most important criterion for using timber logs in the construction of public buildings is the clean and healthy indoor air in the log house.

Section Section

The windows are triple-glazed thermal glass. Blown-in wood fibre insulation, made of a material as breathable as timber logs, is used for the roof insulation.

So we can talk about a truly ecological construction approach.

© Samuli Miettinen    © Samuli Miettinen

Read the whole story
Share this story
Delete
1 public comment
davebelt
54 days ago
reply
beautiful
earth dimension c-138

MUJI Hut offers a stylish and inexpensive option for homeowners who want another room

1 Share

It’s been about a year and a half since MUJI first announced their MUJI Hut, a modern prefab take on the micro-home. Costing $27,000, it’s a well-priced housing option for those with land—and it’s finally hit the market. Although the price tag may still be out of reach for most New Yorkers, those blessed with a backyard and some extra cash can easily turn this hut into a stylish extra room or office. That’s right, at just 97 square feet this little guy appears to skirt the need for a building permit, keeping well below the 121 square feet that would require plans, approval, and numerous visits to the dreaded Department of Buildings.

Each hut is constructed from wood sourced from Japan and wrapped in a burned hardwood cladding to increase its durability. A concrete foundation “provides strength and guards against ground moisture,” and makes for an easy to clean surface “even in dirt-prone environments.”

The interior uses cypress veneer plywood, comes insulated, and boasts enough space 3-4 people to comfortably “relax in,” says MUJI. The tiny hut also has a cozy porch and two windows for that seamless indoor/outdoor feel.

 

At the moment, the MUJI Hut is only being sold in Japan, however, given the level of interest they’ve generated worldwide, its U.S. arrival seems inevitable.

RELATED:

Images courtesy of MUJI

Read the whole story
Share this story
Delete
Next Page of Stories